Makale

Daniel Larimer kimdir? Biyografi

Daniel Larimer, EOS‘un kurucularından, Block.one ‘ın da CTO’su ve Blockchain Steem’in de kuran bir girişimcidir. 2016 yılında Virginia merkezli, değeri yaklaşık 1,4 milyar dolar olan blockchain tabanlı bir sosyal ağ olan Steemit‘i icat ederek asıl çıkışını yapmıştır.

Daniel Larimer kimdir?

Daniel Larimer, kripto varlıklar içinde dikkat çeken EOS‘un kurucularındandır. Ayrıca, Block.one ‘ın da CTO’su olarak görev yapıyor. Öte yandan onu çok popüler olmasa da yine bilinen bir kripto para olan BitShares‘in kurucusu olarak tanıdık. Kısa sürede en başarılı kripto ekosistem girişimcilerinden biri olmayı başardı. Yazılımcı, programcı ve kripto para girişimcisi olarak en tanınan 20 isimden biri olmuştur.

Forbes dergisine göre Daniel, kripto dünyasının en zengin 20. kişisi olmuştur. Ayrıca, dünya çapında alım satım şeklini önemli ölçüde değiştiren pek çok kripto yazılımın geliştiricisidir. Girişimciliğinin önünde giden yazılımcı kişiliği ile sektörde büyük bir saygınlık kazanmıştır.

Daniel Larimer aslen nerelidir?

Larimer, aslen Amerikalı ‘dır. ABD’nin Virginia eyaletinde dünyaya gelmiştir. Hala orada yaşamaktadır. Çeşitli projelerini doğduğu ülkede devam ettiriyor.

Daniel Larimer kaç yaşında?

Ünlü girişimci 40 yaşındadır. 1983 ABD doğumludur. 28 yaşında ebeveynleri ile birlikte yaşayıp boşandıktan sonra on yıldan kısa bir süre içinde 4 başarılı girişimi ile artık tüm dünyanın tanıdığı bir isim oldu. Block.one’da Baş Teknik Sorumlu olarak çalışıyor. Öte yandan, kripto dünyasında her şeyi değiştireceğini iddia ettiği EOS’u geliştirme ekibine liderlik ediyor.

Daniel Larimer serveti ne kadardır?

ABD merkezli yazılım programcısı Daniel Larmer, kripto dünyasının en zengin insanlarından biridir. Yine Fobes’e göre Daniel Larimer‘in net serveti 1,2 milyar doların üzerinde olduğu biliniyor. Ayrıca 2019 verilerine göre de 600 milyon dolardı. Yani 4 yılda servetini iki katına çıkarmıştır.

İlginizi çekebilir:  Chris Larsen kimdir? Biyografi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu