Makale

Changpeng Zhao kimdir? Biyografi

Changpeng Zhao, Binance’in kurucusu ve eski CEO’sudur. Ayrıca Binance, Nisan 2018’den itibaren ticaret hacmi açısından dünyanın en büyük kripto para borsası olarak tahtını koruyor. Bu yıkılmaz tahtın kurucusu olan Zhao, Çin asıllı bir girişimcidir.

Changpeng Zhao kimdir?

Changpeng Zhao, Binance‘in eski CEO‘su ve ayrıca kurucusudur. Kanada’da yaşamış ama şuan işi gereği bazı ülkelerde de bulunan bir girişimci olarak tanınır. Büyük projelerin kurucusu olarak ün yapmıştır. Öte yandan Blockchain.info‘yu o geliştirmiştir. OKCoin‘in de baş teknoloji sorumlusuydu. Yani elini attığı her proje dünyada adeta ses getiriyor. Kripto ekosisteminin dahi insanı olarak şimdiden adını tarihe yazdırmıştır.

Changpeng Zhao aslen nerelidir?

Zhao, 1977 yılında doğmuştur. Çin‘in Jiangsu kentinde dünyaya gelmiştir. Kanada‘nın McGill Üniversitesi‘nden mezun olan bu dahi iş insanının kişisel serveti 2019 yılına göre 1,2 milyar dolar iken şuan 2023 Forbes verilerine göre 15 milyar dolar olarak kayıtlara geçmiştir. 4 yılda servetini 12,5 katına çıkarmıştır.

Changpeng Zhao kaç yaşında?

1977 yılında doğan Zhao, 46 yaşındadır. 41 yaşındayken Binance ile tüm dünya onu tanımıştı. Çünkü Binance 2018 yılındaki ilk üç ayın geliri ile herkesi şaşırtmıştı. İlk üç ayda 150 milyon dolardan fazla para kazanmıştır. Önceki projelerinde de başarılı olmuştu. Ama bu defa Binance ile dünyada çığır açmıştı.

Changpeng Zhao serveti ne kadardır?

Forbes verilerine göre Changpeng Zhao serveti 15 milyar dolardır. 2019 verilerine göre ise 1,2 milyar dolardı. Yani borsa dehası Zhao, 4 yılda servetini 12,5 katına çıkarmayı başarmış. Elon Musk, Jeffrey Preston Bezos, William Henry Bill Gates ve diğer girişimciler kadar olmasa da kısa sürede bu kadar büyüyen ender kişilerden biridir.

İlginizi çekebilir:  Daniel Larimer kimdir? Biyografi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu