Makale

Bitcoin nedir? “BTC”

Bitcoin, merkezi olmayan dijital bir para birimidir. Kendi blok zincir teknolojisi üzerinde çalışan, ödeme ağı olarak kullanılabilen kripto para birimlerinin ilki olarak çıkmıştır.

Bitcoin nedir?

BTC, kendi blok zincir teknolojisi ile üretilmiş bir kripto para birimidir. Kısaltılışı “BTC” olarak kullanılır. Maksimum adedi 21 milyon olacak şekilde tasarlanmıştır. Tahmini olarak 2050‘den sonra bu arzın tamamı dolaşımda olma ihtimali vardır.

Öte yandan yazılımcısı Satoshi Nakamoto tarafından üretilmiştir. Fakat ilginç olan şudur ki henüz Nakamoto hakkında her hangi bir net bilgi bulunmuyor. Bitcoin yazılımcısının gerçekte kim olduğu, kaç yaşındadır ve nerede yaşıyor kısacası kimliği hakkında her hangi bir bilgi netlik kazanmamıştır. Ara sıra medyada Nakamoto olduğu iddia edilen bazı kişilerin haberi yapılmış olsa da gerçekte kim olduğu bilinmiyor.

Japon kökenli olduğu öne sürülen bu yazılımcının adını ilk defa 2008 yılının son ayında duyduk. Bitcoin.org sitesinde Bitcoin’in akıllı bloğunu ilk piyasaya sürdüğünde kripto para ekosistemi başlamış oldu. Genesis Block ile BTC ilk 50 adediyle piyasaya merhaba dedi.

BTC fiyatı ve özellikleri

Kripto para birimi: Bitcoin

Kısaltması: BTC

1 BTC Kaç Dolar: $ 62,961.87

1 BTC Kaç TL: 2,145,442.56

Dolaşımdaki Arz (Circulating supply): 19,560,093 BTC

Maksimum Arz (Max. supply): 21.000.000 BTC

Dolaşımdaki Arz Oranı: %93,14

Tüm Zamanların En Yüksek Fiyatı: $68,789

İlginizi çekebilir:  FED faiz indirimi kararında en çok yükselen kripto paralar!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu