Makale

Bitcoin Halving nedir? BTC Yarılanma olayı 2024

Bitcoin Halving 2024

Bitcoin Halving, kripto ekosisteminin en önemli olaylarından biridir. Çünkü dominant kriptoda gerçekleşen bu olay ile BTC kendini daha güçlü bir hale getiriyor.

Bitcoin Halving nedir?

Bitcoin, 210 bin blok içine yerleştirilmiştir. Toplamda 21 milyon adetten oluşan bu yazılım paketçikleri bir blok zincir üzerinde çalışır. Kullanıcısı arttıkça işlemlerindeki yoğunlukta artıyor. Bu da işlem hızına negatif olarak yansır. İşte tam bu noktada halving (yarılanma) olayı devreye girer. Çünkü ağa eklenen BTC miktarları yarıya indirilerek işlem hızında artış yapılır.

BTC madenciliği yapanların ödülü yarıya düşer. İlk yarılanma olayında 25 BTC ödüllendirilen madenciler 2024’te 3,125 BTC alacaklar. Kıtlık ile sınırlandırılmış bu durum lider kripto parayı değerli yapıyor.

Bitcoin Halving takvimi

Bitcoin daha güçlü olsun ve madencilik gelirleri yarıya insin diye yarılanma yapılır. Her 4 yılda bir gerçekleşen yarılanma olayı, belirli zaman dilimlerinde gerçekleşir. Bitcoin Halving takvimi şöyle;

  1. Bitcoin Halving: 2012
  2. Bitcoin Halving: 2016
  3. Bitcoin Halving: 2020
  4. Bitcoin Halving: 2024

Şimdiye kadar 3 defa gerçekleşen bu olayın sonraki tarihi yaklaşıyor. Bitcoin Halving 2024 tarihi belli oldu. 24 Mart 2024 ‘te gerçekleşmesi planlanıyor.

İlginizi çekebilir:  Son Dakika: Bitcoin boğa bayrağı formasyonu oluşturdu!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu