Haber

Solana’nın telefonuna talep şoku! 24 saatte 25 bin satış!

Solana'nın yeni akıllı telefonu Saga'ya inanılmaz rağbet var!

Solana’nın yeni akıllı telefonu Saga’nın beklenmeyen bir talep patlaması yaşadığı bildiriliyor. Hafta başında daha uygun bir versiyonu duyurulan Saga’nın ilk modeli piyasaya çıktığında ilgi görmemiş, ancak BONK airdrop’u telefon kullanıcılarına dağıtıldıktan sonra tüm stokları satılmıştı. İkinci telefon ise çok daha hızlı bir başlangıç yapmış durumda.

Solana Mobile satış rekoru kırdı

Solana Mobile, teknik detayları henüz açıklanmamış olan ve ön siparişe açılan telefonun ilk 24 saat içinde 25 binden fazla sipariş aldığını duyurdu. Solana’nın kurucu ortağı Raj Gokal, 30 saat içinde ise 30 binin üzerinde sipariş aldıklarını belirtti. Bu, ilk telefonun 20 bin barajını aşmasının neredeyse bir yıl sürdüğü göz önüne alındığında dikkat çekici bir başarı olarak nitelendirilebilir.

Yeni telefonun 2025’in ilk yarısında gönderileceği ve Android tabanlı olacağı, dahili bir kripto para cüzdanını barındıracağı ve dApp’leri çalıştırabileceği belirtiliyor. Saga’nın ilk modeli 1000 dolarlık bir fiyatla piyasaya sürülmüş, daha sonra fiyatı 599 dolara düşürülmüştü. Yeni versiyonun satış fiyatı ise 450 dolar olarak belirlenmiş.

Telefonu satın alanlara BONK Token hediye

İlk telefonun sahiplerine ücretsiz olarak 30 milyon BONK token dağıtılmıştı. Bu Token’lerin değeri, ilk dağıtım yapıldığında çok az olsa da BONK’taki büyük fiyat yükselişi sonucunda 800 dolara kadar çıkmıştı. Telefon kullanıcılarına dağıtılan tek ödül BONK olmadı. Sonrasında da farklı airdrop’lar da yapıldı. Bu airdrop çılgınlığı, Saga’nın fiyatının eBay’de 5 bin dolara kadar ulaşmasına neden oldu.

Ayrıca, cüzdan ve X hesaplarını bağlayan müşterilere yönlendirme linki tanımlanacak ve bu link üzerinden yapılan her ön sipariş, Solana Mobile web sitesindeki liderlik tablosunda üst sıralara çıkmaya imkan sağlayacak. Bu da ekosistem ekiplerinden ödül ve hediye alma şansını artıracak gibi görünüyor. Saga’nın önceki versiyonunda yaşanan airdrop çılgınlığı, telefonun fiyatının eBay’de 5 bin dolara kadar çıkmasına neden olmuştu.

İlginizi çekebilir:  Solana ekosistemine yönelik kimlik avı saldırıları tehlikesi!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu