Makale

Binance nedir? Merkezi nerede, kimin ve hangi ülkenin?

Binance, günlük işlem hacmi ile dünyanın en büyük kripto para alım satım ve türev işlemler borsasıdır. 2017 yılından beri sürekli ivme kazanan ve büyüyen bir platform olmayı başarmıştır.

Binance nedir?

Binance, bitcoin ve altcoin kripto para birimlerinin alım satımı için bir platform sağlayan kripto para borsasıdır. Ayrıca, Ocak 2018 itibariyle, işlem hacmi açısından dünyanın en büyük kripto para borsası ünvanına sahiptir. Elini attığı her projede başarılı olan Changpeng Zhao ise kurucusu ve eski CEO’sudur. Öte yandan bu dünya devi borsasının arkasındaki diğer kilit isim pekte konuşulmasa da onun Yi He olduğunu belirtelim.

Binance adını nereden esinlenerek almış? Anlamı

Binance kelime anlamı bulunmamaktadır. Fakat bir kombinasyon ile iki anlamlı kelimeden alınan harflerle markanın gücü öne çıkartılmıştır. Bunlar, “Binary” + “Finance” kelimelerinden oluşmaktadır. Zekice bir araya getirilmiş ve anlamlı bir bütünü temsil eder. İkili sistemin ve finansın gücü olarak görülür.

30 Dil, 50 ülke para birimi desteği!

Bir dünya devinin olması gerektiği kurumsallığı bünyesinde barındıran Binance, kullanıcılarına 30 dil desteği sunmaktadır. Ayrıca 50 ülkenin para birimini destekliyor. Web, Android, iOS, Mobil Web, Windows ve MacOS neredeyse tüm işletim sistemlerinde işleme imkan sunuyor. Bu arada saniyedeki işlem sayısı şaşırtıcı derecededir. Saniyede 1,4 milyon işlemi kasmadan rahat bir şekilde yapar.

Binance kimin ve merkezi nerede?

Changpeng Zhao tarafından 2017 tarihinde kurulmuştur. CZ, 20 Kasım itibariyle net serveti 23,5 milyar dolar olan Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre ise dünyanın en zengin 68’inci kişisi olarak listede yer almıştır.

İlginizi çekebilir:  Electroneum nedir? "ETN"

CZ, Kasım ayında ABD mahkemeleri ile anlaşarak davayı kapattı. Tabi bu durumu kapatmak ise ona 4,3 milyar dolar gibi kozmik bir cezaya neden oldu. ABD mahkemelerinin tarihi cezası ile karşı karşıya kalmıştı. Amerika tarihinin en büyük cezalarından birini ödetmişti.

Bir merkeze sahip olmayan Binance, başlangıçta Çin merkezliydi. Daha sonra Çin hükümetinin kripto para birimi şirketlerini kısıtlamasından kısa bir süre önce Japonya‘ya taşınmıştı. Orada da durmadı. Binance, Japonya’dan ayrılarak Malta‘ya gitti ve şu anda resmi bir şirket merkezi bulunmuyor.

Binance Türkiye şubesi

Binance, ülkemizin düzenleyici kurumları tarafından denetlenen bir borsadır. Bu nedenle bu borsa ülkemizde de şubesini açmıştır. TRBinance.com olarak hizmet vermektedir.

Şirketin adresi: Özdilek River Plaza Wyndham Grand Blok 13/32 Esentepe Mah. Bahar Sok. Şişli / İstanbul

BN TEKNOLOJİ A.Ş. Mersis no: 178140451300001

Canlı Destek: https://www.trbinance.com/chat

Binance telefon veya Binance müşteri hizmetleri numarası yoktur. Bildirim sistemi, canlı sohbet ve eposta ile iletişimler sağlanmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu