Makale

Bitcoin geleceğin parası mı?

Bitcoin geleceğin parası mı, yoksa bir rüya gibi akıllarda kalıp ilerde unutulacak mı? Bu konu hakkında bir çok ünlü ekonomist, analist, yatırımcı, girişimci, CEO ve şirket yöneticilerinin görüşlerine denk gelebilirsiniz. Peki sizlere bu konu hakkındaki görüş ve araştırmalarımızı aktarmadan önce, kendinize sorun bu soruyu! Sizce kripto paralar bir ihtiyaç mı?

Bitcoin geleceğin parası olma yolunda, iddiaları çoğunlukta!

Bitcoin için bir çok kişi geleceğin dijital parası olarak nitelendirse de aslında bunun nedenlerini irdelemek en doğrusu olur. İlk olarak yeni bir ürün, hizmet, icat veya her hangi bir şey hayatımıza girmek istediğinde biz insanoğlu şunu düşünürüz; “Bu şey bizim için bir ihtiyaç mı?”

Öte yandan ülke para birimlerinin basılırken ki maliyetleri, güvenlik unsuru ve likit edilirken pratik kullanımı vb. gibi etkenlerini düşünmek gerekir. Birde diğer yandan bir kripto paranın bu unsurlarını düşünmek lazım. İki biriminde artıları eksileri iyice düşünüldükten sonra insanlık için hangisi daha verimli oluyorsa onu kullanmak daha akılcı olur.

Borsa CEO’larının görüşü zaten bellidir. BTC için devrim niteliğinde bir gelişme gözüyle bakıyorlar. Fakat bazı isimler ise negatif düşünebiliyorlar. Bunlardan biri de Western Union CEO’su oldu.

Western Union CEO: “Bitcoin gelecekte aramızda olmayacak”

“Blockchain kesinlikle ilginç bir işlem modelidir. Bitcoin gibi kripto birimleri merkez bankaları tarafından çıkarılmak zorundadır, inandığım şey budur. Kripto para birimleri hükümetler tarafından kontrol altına alınacak… Bitcoin’in uzun bir süre sonra aramızda olacağını sanmıyorum.” diye görüşünü bir röportajda aktarmıştır.

İlginizi çekebilir:  Bitcoin direnci kırdı, alternatif sezon mu geliyor?

Ellevest CEO: “Bitcoin’in gelecekte nerede olacağına dair hiçbir fikrim yok”

Kadınlara yönelik bir robo-danışman yatırım platformu ve finansal okuryazarlık programı şirketi olan Ellevest şirketinin CEO’su; “Bitcoin’in gelecekte nerede olacağına dair hiçbir fikrim yok. Başka birinin de bu konu hakkın net bir şeyler bildiğini de düşünmüyorum?” dedi.

PlanB: “1 Satoshi 1 dolar olacak”

PlanB olarak bilinen yatırımcı ve analistin görüşü ise aynı zamanda onun gelecekteki tahminini oluşturuyor. Onun iddiasına göre 1 satoshi 1 dolar olacakmış. Yani 1 Bitcoin 1 milyon dolara tekabül edecekmiş.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu