Makale

Crypto Rover: Bitcoin tuzağına düşmeyin!

Ünlü analist ve yatırımcı Crypto Rover, BTC'deki düşüş için tuzak dedi

Sosyal medya hesaplarında oldukça aktif bir isim olan Crypto Rover, hem analizleri hem de piyasadaki temel görüşleri ile takipçilerini bilgilendiriyor. Dünkü düşüş için ise tamamen tuzak olduğunu öne sürdü.

Bitcoin tuzağına düşmeyin!

Rover, “Bitcoin 4H grafiğinde yükseliş eğilimini doğruladıktan sonra daha önce 2 defa uğradığı yatay destek seviyesinden geri döndü”

Bu hareketini bir tuzak olarak nitelendiren ünlü yatırımcı ve analist, takipçilerini bu konuda uyardı. BTC’nin daha önce bu şekilde davrandığı geçmiş boğa sezonları girişi ile mukayese etti. Ardından lider kripto paranın bundan sonra nasıl davranacağı hakkında bilgiler verdi.

Likidite artıyor, fonlama oranları negatif

Analist pazartesi toparlanma yaşayan Bitcoin, dün yani Salı günü düştüğünü sonrasında ise Çarşamba’ya toparlanma ile girdiğini belirtti. Dünkü düşüşün yatay destek seviyesi olan 60.600 dolardan geri dönmesi ise yükseliş için ayrı bir diverjans yarattığını öne sürdü.

RSI göstergesindeki düşüşün ise gerçekte olan düşüşten daha derin olduğuna dikkat çekti. Öte yandan BTC’de %3 bir toparlanma ile çizmiş olduğu grafiği desteklediğini vurguladı.

Bitcoin grafiği

Takoz grafiği ile konsolidasyon gerçekleşiyor

Yukarıdaki grafikte de görmüş olduğunuz üzere BTC’de takoz grafiği oluşmuş durumdadır. Alt çizgiye 3 defa dokunmuş, sonrasında ise yukarıya 2 defa dokunmuş. Ayrıca 3.dokunuşunu ise bugün yapma ihtimali var. Sıkışan takozda yönünü tayin edecek artık. Bu şekilde oluşturmuş olduğu konsolidasyon sayesinde sağlıklı bir ilerleme kat ediyor.

Düşen takoz hareketi ile yükseliş için aldatmaca yani tuzak bir oyun olduğunu öne süren analist, Bitcoin’in bu hareketi sürekli yaptığını dile getirdi. Ayrıca buna tipik bir konsolidasyon paterni dedi.

İlginizi çekebilir:  SEC, Spot Bitcoin ETF'lerini resmen onayladı!

İlk hedef 71 bin 400 dolar seviyesi

Rover, şuan ki seviyesi 63.380 dolar olan BTC’nin konsolidasyon sonrasındaki hareketi ile 71.400 dolara kadar çıkmasını öngörüyor. Bu da yaklaşık olarak %12 oranında bir artışa tekabül ediyor. Altcoinler ise artışa daha sonra katılabilir.

Dünkü düşüşte dikkat çeken bir olay oldu. Bitcoin ETF’den 58 milyon dolarlık bir çıkış olmuş. Aslında miktara baktığımızda lider kripto için büyük bir meblağ olmasa da panik ile gelen bir satış olduğu düşünülüyor. Çünkü BlackRock gibi şirketler alım yaparken, bazı kişiler ise satış yapıyor. Ama günün sonunda kazanan ise BlackRock gibi şirketler oluyor.

72 ile 74 bin dolar arasında direnç kutusu var

72 bin dolar ile 74 bin dolar seviyeleri arasında oluşan bir direnç kutumuz görülüyor. İlk hedef olan 71 bin 400 doları geçersek, 72-74 arasında duran güçlü bir direnç bizi bekliyor olacaktır. Eğer BTC bu direnci aşarsa 84 bin dolara kadar çıkma ihtimali olacaktır.

Aşağı yönde bizi bekleyen desteğimizin kırılması, BTC’yi 57 bin dolara kadar itebilir. 57 bin doların altında fiyatlanması ise Bitcoin’in yükseliş kanalını kırabilir. Tehlikeli bölge olan 57 bin doların altına inmemesi gerekiyor. Günlük grafiğe baktığımızda aslında Bitcoin’in şimdiye kadarki soluksuz yükselişine göre bu inişlerin yani düzeltmelerin ne kadar sağlıklı olduğunu fark edebiliriz.

Bitcoin Günlük Graifk

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu