Haber

Piyasalar savaş haberleri ile hareketlendi

İran'ın İsrail'e yaptığı İHA saldırısı sonrasında, Bitcoin sert düştü!

Savaş haberleri yine piyasaları vurdu. Gece yarısı başlayan İran‘ın İsrail‘e yapmış olduğu İHA saldırısı sonrasında kripto paralarda sert düşüş gözlemlendi.

BTC, 67 bin dolar seviyesinden 60 bin dolara geriledi

Binance verilerine göre dün gece yaşanan sıcak gelişmelerden sonra Bitcoin fiyatından 7 bin dolar gerileme gözlendi. BTC, yüzde 11 seviyesinde düşerken, altcoinler ise daha fazla değer kaybetti. Bazı altcoinler yüzde 50’ye yakın gerileme yaparken, ilk 100 kripto para biriminde ise ortalama %25 değer kaybı oldu.

Savaş ihtimali düştüğü için toparlanma başladı

Aradan geçen bir kaç saat içinde ise her şey daha da anlaşılır hale geldi. İran’ın bu saldırısı ise tamamen misilleme olduğu bildirildi. Daha önce İsrail’in Şam’da yapmış olduğu konsolosluk saldırısına karşılık yapmış oldukları bir saldırı oluğu açıklandı. İsrail, Şam’da 2 si general toplam 7 İran askerini öldürmüştü. İran’da bu olaya karşılık misilleme yaptığını duyurdu.

İran onlarca kamıkaze insansız hava aracını İsrail semalarına gönderdi. Fakat İsrail gök savunma sistemi Demir Kubbe tarafından hemen hemen hepsi etkisiz hale getirildi. Olayın ardından yapılan açıklamalar ise daha çok korkutmuştu. Rusya olası ABD desteğine karşılık İran’ın yanında olacağını resmen söyledi. Ortadoğu kazanı tekrar ısınmış oldu.

Riskli piyasalar için önemli bir gelişme

Savaş ortamlarında riskli piyasalar maalesef sürekli düşer. Kripto para piyasası da bir riskli yatırım aracı olduğu için dünkü yaşanan gerginlikle Bitcoin ve altcoinlerde düşüş yaşandı. Fakat bu sabah kaybın yarısından fazlası toparlandı.

İlginizi çekebilir:  ABD Aralık ayı enflasyonu beklentilerin üzerinde çıktı!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu