Haber

Dogecoin’de haberler var! Fiyata etki edecek mi?

Dogecoin, geçtiğimiz haftalarda ağ etkinliğinde yaşanan artışa rağmen fiyatı artmadı!

Dogecoin, geçtiğimiz haftalarda ağ etkinliğinde yaşanan artışa rağmen henüz fiyatını etkileyebilmiş değil. Ancak, teknik analizlere göre varlık, 200 günlük EMA’nın üstünde yatay bir seyir izliyor ve fiyatı geçtiğimiz aya göre yüzde 14 daha düşük seviyede bulunuyor. Bu duruma rağmen, ağ etkinliğindeki artış, Dogecoin’in fiyatının yukarı yönlü hareket edebileceği umutlarını artırıyor.

890.000’den fazla yeni Dogecoin adresi oluşturuldu

IntoTheBlock verilerine göre, geçtiğimiz hafta 890.000’den fazla yeni Dogecoin adresi oluşturuldu. Santiment’in verileri de aktif adres sayısının 23 Ocak’taki 124.240’a kıyasla 2 Şubat’ta 498.000’in üzerine çıktığını gösteriyor.

Bu artışın sebepleri arasında, dünyaca ünlü FPS oyunu DOOM’un Dogecoin ağında piyasaya sürülmesi ve yaklaşan DOGE-1 lansmanı gösteriliyor olabilir. Bu gelişmelerin Dogecoin’in değerini artırması bekleniyor, ancak fiyat hareketi karmaşık faktörlere bağlı olarak değişebilir.

Dogechain’in layer-2 ağının artan kullanımı da Dogecoin ağının genel etkinliğindeki artışa katkıda bulunabilir. Layer-2 çözümleri, blok zincir üzerindeki işlem yükünü azaltarak daha hızlı ve düşük maliyetli işlemlere olanak tanır.

DOGE’un günlük grafiği alçalan bir üçgen formasyonu

Teknik göstergelere göre, DOGE’un günlük grafiği alçalan bir üçgen formasyonu sergiliyor, ki bu düşüş eğilimi anlamına gelir. Ancak, RSI’nın (göreceli güç endeksi) 45 seviyesinde nötr bölgede bulunması, yatırımcıların kararsız olduğunu gösteriyor. Bu durum, piyasanın bir yönde net bir eğilime sahip olmadığını ve fiyatın gelecekteki hareketinin belirsiz olduğunu gösteriyor.

Şu anda DOGE’un 0,078 dolar üzerinde işlem gördüğü göz önüne alındığında, yatırımcılar ve analistler, teknik göstergelerle birlikte ağ etkinliği ve olası gelişmeleri takip ederek Dogecoin’in fiyatındaki muhtemel değişikliklere dair daha iyi bir anlayış geliştirebilirler.

İlginizi çekebilir:  Grayscale yatırım şirketi 14 binden fazla BTC sattı!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu