Haber

FTX iflasında hırsızlık yapanlar tespit edildi!

FTX, daha önce 400 milyon doların borsadan çalındığı bir olay yaşamış!

2022 yılı Kasım ayında iflas eden FTX borsası, o günlerde büyük bir hack saldırısıyla karşılaşarak 400 milyon doların borsadan çalındığı bir olay yaşadı. ABD Adalet Bakanlığı, bu olayla ilgili olarak üç kişiyi sorumlu tuttu. İddianamede, bu kişilerin SIM kart saldırısı yöntemini kullanarak bu hack saldırısını gerçekleştirdikleri belirtildi. Bu olay, kripto para borsalarının güvenlik zaafları ve bu tür saldırılara karşı alınması gereken önlemler konusundaki endişeleri artırdı.

FTX borsasında yaşanan hack olayı ile ilgili 3 kişi suçlandı

Hala devam eden mahkeme sürecine rağmen, tam da iflas günlerinde maruz kaldığı hack saldırısı hala çözümlenemeyen FTX borsası, 400 milyon dolarlık hırsızlık olayıyla ilgili yeni gelişmelere sahne oluyor. ABD Adalet Bakanlığı, dün konuyla ilgili bir iddianame açıkladı ve bu olayla ilişkilendirilen üç kişiye suçlama getirdi.

Bloomberg’in paylaştığı bilgilere göre, 18 sayfalık iddianamede Robert Powell, Carter Rohn ve Emily Hernandez adlı kişilerin FTX’in iflas günlerinde gerçekleşen 400 milyon dolarlık saldırıyı planlayan kişiler oldukları belirtiliyor. Bu gelişmeler, FTX hack olayının ardındaki detayları aydınlatmaya yönelik soruşturmanın önemli bir aşamasını temsil ediyor.

Fonlar, SIM kart ele geçirme yöntemi ile çalınmış

Savcılar tarafından elektronik dolandırıcılık ve kimlik hırsızlığı suçlamalarıyla karşı karşıya olan üç kişinin, popüler bir saldırı yöntemi olan SIM kart ele geçirme yöntemini kullanarak müşteri fonlarını çaldığı belirtildi. İddianamede, saldırganların Mart 2021’den Nisan 2023’e kadar 50 kişiyi hedef alarak kripto paralarını çaldıkları ifade edildi. Bu gelişme, bu tür kripto para hırsızlıklarının giderek sofistike hale gelmesi ve güvenlik önlemlerinin önemini vurgulamaktadır.

Üç kişinin en büyük soygunu, FTX’in iflasa sürüklendiği günlerde gerçekleşti. 11 Kasım 2022’de, bu üçlü FTX’ten 400 milyon dolar çaldı. Bu olayın ardından borsanın zor günler yaşaması ve içeriden bazı kişilerin SBF (SOLANA Blockchain Foundation) için fonları kaçırdığı şüphesinin ortaya çıkması büyük tartışmalara neden oldu.

İlginizi çekebilir:  Bugün en çok kazandıran 5 kripto para birimi

Ancak ABD’li savcıların iddianamesine göre, üçlü bir FTX çalışanının telefonuna sızdı ve bu şekilde borsadan yüz milyonlarca dolar çaldı.

Saldırının gerçekleştiği gün FTX, kullanıcılarına hacklendiğini duyurarak FTX uygulamalarını silmelerini istemişti. Borsa, daha sonra FTX US ve FTX.com’daki tüm varlıkları soğuk cüzdanlara transfer etmişti.

Dönemin CEO’su Sam Bankman-Fried, saldırının içeriden düzenlendiğini düşündüğünü belirtmişti. Bu olay, kripto para dünyasındaki güvenlik zorlukları ve içeriden yapılan saldırılarla ilgili endişeleri bir kez daha gündeme getirmiştir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu