Haber

Binance’den büyük yatırımcılara platform dışı saklama onayı

Kasım ayında ABD Adalet Bakanlığı tarafından 4.3 milyar dolarlık cezaya çarptırılan Binance, büyük çapta işlem yapan müşterilerinin baskısıyla karşılaşarak geri adım atmış durumda. Borsanın, varlıklı tüccarlarının kripto paralarını Binance dışındaki diğer kurumlarda saklamalarına izin verdiği ifade ediliyor.

Son yıllarda ABD’den AB’ye ve Uzakdoğu’ya kadar birçok yargı bölgesinde regülatör kurumlarla sorun yaşayan Binance, büyük çaptaki müşterilerinin taleplerine de karşı koyamıyor.

Financial Times’ın aktardığı habere göre, Binance artık büyük çapta işlem yapan müşterilerinin varlıklarını, platform dışındaki kurumlarda tutmalarına izin veriyor. Habere göre, bu kurumlardan ikisi İsviçre merkezli olan ve aynı zamanda kripto bankası olarak bilinen Sygnum ile FlowBank’tir.

Bilindiği üzere daha önce müşteriler, varlıklarını sadece borsada veya borsanın tek kurumsal saklama hizmet sağlayıcısı olan Ceffu’da tutabiliyordu.

Financial Times’a konuşan, ismi verilmeyen bir kripto işlem firması yöneticisi ise “Varlıklarımı Binance’te tutacağıma bir İsviçre bankasına koyarım. En azından teoride daha güvenli, regülatörlerin kontrol edebildiği bir yerde olur” şeklinde ifade etti.

Özellikle 2022’nin kasım ayındaki FTX iflasının ardından birçok borsaya karşı güven azalmış, Binance de aynı yılın aralık ayında bir süre Bitcoin çekimlerini durdurmak zorunda kalmıştı. Binance daha sonra rezerv kanıtı sistemini başlatarak müşterilere güven aşılamaya çalışmıştı.

Bir kripto hedge fonu yöneticisi, Binance ve Ceffu’nun farklı şirketler olmalarına rağmen benzer bir şekilde yönetildiğini belirtti. “Benim sermayem asla bir borsada durmaz. Çalışmalar ve ekipler farklı olabilir ancak sanki kararlar hep Binance tarafından veriliyor gibi bir hissiyat söz konusu” dedi.

İlginizi çekebilir:  Blackrock CEO'sundan Ethereum ve kripto açıklaması

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu