Haber

Almanya’da 50 binden fazla Bitcoin’e el konuldu

Almanya’da bu ay gerçekleştirilen vergi soruşturması kapsamında, korsan siteleri hedef alan operasyonda 50 binden fazla Bitcoin’e “geçici olarak” el konuldu. FBI’ın da dahil olduğu operasyonda, şüpheli kişinin kendi isteğiyle Bitcoin’leri yetkililerin belirttiği cüzdan adreslerine transfer ettiği bildirildi. Ancak, Bitcoin’lerin satılıp satılmayacağı konusunda henüz resmi bir bilgi bulunmuyor.

Dresden Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir vergi soruşturması kapsamında, Almanya’da bu ay içinde 50 binden fazla Bitcoin’e el konulduğu belirtiliyor. Bu miktar, ülkede şimdiye kadar ele geçirilen en yüksek Bitcoin miktarını temsil ediyor. Bitcoin’ler, soruşturma kapsamında gözaltına alınan kişi tarafından, kendi isteğiyle yetkililerin cüzdanlarına transfer edildi.

Almanya’da biri Alman diğeri Polonyalı iki kişinin hareketleri üzerine yürütülen soruşturmada, bu ikilinin 2013 yılından bu yana korsan siteler aracılığıyla satışlar gerçekleştirdiği ve para akladığı iddia ediliyor. Ayrıca, bu şahısların akladıkları paralarla Bitcoin aldıkları da ifade ediliyor.

Alman makamları, soruşturmanın tamamlanmasına kadar ek bilgi vermeyeceklerini belirtti. Tüm dünyada devletlerin dark web siteleri üzerinden ele geçirdiği Bitcoin’lerin bulunduğu biliniyor. Bu bağlamda, ABD birinci sırada yer alırken, Almanya ise bu listede ikinci sıradadır.

Geçtiğimiz günlerde, ABD makamları en ünlü dark web sitesi Silk Road üzerinden ele geçirilen Bitcoin’lerin 130 milyon dolarlık bir kısmını satacağını duyurdu.

İlginizi çekebilir:  Interactive Brokers: Müşteriler Bitcoin ve Ether satın alabilecek!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu