Haber

SEC üyesi: Ethereum ETF’inde hata yapmayacağız!

Kripto para yatırımcıları, ABD’de Bitcoin spot ETF’lerinin kabul edilmesiyle birlikte Ethereum ETF’lerinin de onaylanmasını beklerken, SEC üyesi Hester Peirce, Gensler yönetimini eleştirerek geçmiş hatalardan kaçınılması gerektiğine dikkat çekti. Peirce, bir çevrim içi yayında yaptığı açıklamada, onay süreçlerinin artık geçmişteki gibi olmayacağını vurgulayarak benzer ürünlere verilen onayların tutarlı ve mantıklı olması gerektiğini belirtti. Geçmişte yapılan hataların tekrarlanmaması için çaba gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Peirce, mahkeme kararlarında “kaprisli ve keyfi davranıyorlar” eleştirilerine maruz kalmamak adına daha düşünceli bir yaklaşım benimsemeye çağırdı.

Peirce, özellikle kripto para sektöründeki destekçiliğiyle tanınmakta ve SEC başkanı Gensler’ı sıkça eleştirmektedir. Geçmişte Bitcoin spot ETF’leri için verdiği “onay” oyuyla bilinen Peirce, Ether spot ETF’leri için benzer bir sürecin adil ve tutarlı bir şekilde yönetilmesi gerektiğini savundu.

SEC’nin Ether spot ETF’leriyle ilgili kararlarını mayıs ve haziran aylarında açıklaması beklenirken, bu süreçteki ilk kararın VanEck’in talebine yönelik olacağı belirtiliyor. Ardından ARK Invest ve BlackRock gibi önemli oyuncuların talepleri de değerlendirilecek. SEC’nin, Bitcoin spot ETF’lerinde olduğu gibi toplu bir karar alması öngörülmektedir.

Bu gelişmeler, kripto para piyasasında beklenen Ether spot ETF’leri için olası bir düzenlemeyle ilgili heyecanı artırmış durumda. Yatırımcılar, SEC’nin Peirce’ın ifade ettiği tutarlı ve adil bir yaklaşım sergilemesini umut ediyor.

İlginizi çekebilir:  Solana ekosistemine yönelik kimlik avı saldırıları tehlikesi!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu