Haber

Grayscale Bitcoin ETF’inden çıkış devam ediyor! 640 milyon dolar daha

Bitcoin’in dün akşam saatlerinde 40 bin doların altına düşmesiyle birlikte, Grayscale’in ETF onayından bu yana en büyük çıkışını yaşadığı belirtiliyor. Grayscale’in GBTC ETF’inden sadece dün 640 milyon dolar çıkış oldu ve toplam satışları 3.4 milyar doları aştı.

Bloomberg’in ETF analisti James Seyffart’ın paylaştığı bilgilere göre, Grayscale’den yapılan çıkışlar sadece dün 640 milyon doları buldu. BlackRock ETF’ine 272 milyon dolar, Fidelity fonuna ise 158 milyon dolar giriş oldu.

Toplam çıkış Grayscale’de 3.4 milyar dolar oldu

Grayscale’in 7 işlem gününde yaşadığı çıkışlar, onayın alındığı günden bu yana en yüksek seviyeye ulaştı ve GBTC ETF’inden çıkan net rakam 3.4 milyar doların üzerine çıktı. Aynı dönemde BlackRock 1.7 milyar dolar, Fidelity ise 1.4 milyar dolarlık girişler gördü.

Bitcoin spot ETF’lerindeki toplam hacmin dün 2 milyar doları aştığı belirtiliyor. Bu hacmin yarısından fazlasının, 1.08 milyar dolar ile yine Grayscale tarafından oluşturulduğu ifade ediliyor.

Grayscale’in GBTC hisselerini geçen yıl indirimli fiyattan alanların kâr satışı yaparak çıkış yaptıkları düşünülüyor. Ayrıca, Grayscale’in diğer ETF şirketlerine geçen bazı müşterilerinin, büyük fark ve %1.5’lik komisyon oranları nedeniyle bu tercihi yaptıkları belirtiliyor.

İlginizi çekebilir:  Justin Sun, milyar dolarlık altcoin portföyünü paylaştı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu