Haber

Bitcoin ETF’i, Gümüş ETF’ini arkasında bıraktı

Bitcoin, ABD’de ikinci sıraya çıkmasına rağmen ETF’lere olan talebin azalmasıyla birlikte geri çekildi. Son 24 saat içinde %3,10’luk bir düşüşle 41.420 dolar seviyesinden işlem gördü. Ethereum da aynı zaman diliminde %2,29’luk bir düşüşle 2.469 dolar seviyesine geriledi.

Bitcoin ikinci sıraya yükseldi!

ABD’de Bitcoin ETF’leri, sadece bir hafta içinde varlık yönetimi açısından gümüş ETF’lerini geride bırakarak ikinci sıraya yükseldi. Bitfinex Türevler Başkanı Jag Kooner, büyük pazar ilgisi ve biriken Bitcoin talebinin dijital varlığı gümüşün önüne geçmesinde etkili olduğunu belirtti. Grayscale’in GBTC trust’unun dönüşü de dahil olmak üzere spot Bitcoin ETF fonları, AUM açısından 27,5 milyar dolarlık bir değere ulaştı. Gümüş, tek bir emtia ETF varlık sınıfında AUM bakımından üçüncü sıraya geriledi ve yaklaşık 11,5 milyar dolar değerinde bulunmaktadır. ABD’deki altını tutan fonlar ise toplamda 96,3 milyar dolarlık bir AUM’a sahiptir.

Tether, son çeyrekte 380 milyon dolarlık daha Bitcoin satın alarak toplam varlıklarını 2,8 milyar dolara çıkardı. Şirket, Eylül 2022’den beri her çeyrekte düzenli olarak Bitcoin alımı yapmaktadır. Tether’ın toplam Bitcoin varlığı 66.465 BTC’ye ulaştı. Şirket, karlarının %15’ini üç aylık periyotlarla Bitcoin alımına ayırma taahhüdünde bulunmuştu.

Ethereum ETF 5 Mart tarihine ertelendi

Salı günü yapılan açıklamaya göre, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Fidelity’nin spot Ethereum ETF’sine ilişkin kararını 5 Mart tarihine erteledi. SEC, “Komisyon, önerilen kural değişikliği üzerinde harekete geçmek için daha fazla zaman ayırmayı uygun buldu. Bu sayede, önerilen değişiklik ve ortaya çıkan konuları yeterince değerlendirebilir.” açıklamasını yaptı. Fidelity, Kasım’da Fidelity Ethereum Fonu için başvuruda bulunmuştu ve SEC’nin spot kripto ETF’lerini neden reddetmesi gerektiği konusunda tutarlı bir neden bulamadığına dair bir mahkeme kararını referans gösterdi. SEC, şimdi onaylama, reddetme veya işlem başlatma kararı için daha fazla zaman kazanmış oldu. Bloomberg Intelligence ETF analisti James Seyffart, SEC’nin kararı ertelemesi hamlesinin beklenen bir gelişme olduğunu ifade etti.

İlginizi çekebilir:  XRP Yatırımcılarını sevindirecek haber: Ripple hisse geri alımı yapıyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu