Haber

SEC ve Binance arasındaki dava ertelendi!

Binance davası, şiddetli kar fırtınası nedeniyle pazartesi gününe ertelendi

Binance ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki davanın bugün başlaması planlanıyordu. Duruşmanın kötü hava koşulları sebebiyle ertelenmesi sonucunda pazartesi günü yapılmasına karar verildi.

Binance davası, şiddetli kar fırtınası nedeniyle ertelendi

Columbia bölge mahkemesinde gerçekleşmesi planlanan dava, şiddetli kar fırtınası nedeniyle ertelendi. Dava, SEC’nin kripto paraları mevcut mevzuat çerçevesinde nasıl değerlendirdiğiyle ilgili Binance’in savunmalarını içermekteydi. Mahkeme, SEC’nin geçtiğimiz yıl haziran ayında Binance’e yönelik yaptığı suçlamaları gözden geçirecek.

SEC’nin dava dosyasında, Binance’in müşterileri kandırması, eski CEO Changpeng Zhao’nun global Binance erişimine izin vermesi, Binance.US’in müşteri fonlarını karıştırması ve yanıltıcı uygulamalar gibi bir dizi suçlama bulunmaktadır. SEC, ayrıca Binance’in yerel kripto parası BNB dahil olmak üzere 12 altcoin’i menkul kıymet olarak nitelendirmiştir.

Dava, pazartesi gününe ertelendi

Dava, Washington’da görülecekti, ancak kötü hava koşulları nedeniyle hakim kararıyla pazartesi gününe ertelendi. SEC, Binance’e karşı açtığı davada, kara para aklamanın yeterince denetlenmemesi, yatırımcıların bilerek yanlış yönlendirilmesi ve hacimlerin bilerek şişirilmesi gibi suçlamalarda bulunmuştur.

BAM Trading şirketi, Binance.US’nin faaliyetlerini yürüten şirket, mahkeme dosyalarında SEC’nin Binance’in dolandırıcılık yaptığına dair bir iddia bulunmadığını ifade etmiştir.

Binance 13 farklı dosyadan yargılanıyor

Kripto piyasalarında SEC’in Binance’e karşı açtığı davanın yankıları sürüyor. SEC’in 13 şikayeti arasında bağımsız olması gereken Binance.US’nin operasyonlarının Zhao tarafından kontrol edilmesi, şirketin müşteri ve kurumsal fonlarınının birleştirilmesi, işlem hacimlerinin yapay olarak şişirilmesi gibi suçlamalar bulunuyor.

SEC’in şikayetine göre Binance, müşteri fonlarını Binance CEO’su Changpeng Zhao tarafından yönetilen kurumsal hesaplara aktardı. İddia, SEC ve ABD Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından açılan 13 şikayet arasında en önemlilerden biri olarak görülüyor.
SEC, ABD’de faaliyet gösteren Binance.US’nin ABD’li düzenleyicilerin gözetimi altında bağımsız olarak çalışmak üzere kurulmuş olması gerektiğini ancak raporların üst düzey bir Binance yöneticisi olan ve Zhao’nun yakın çalışma arkadaşlarından Guangyin Chen’e ABD’li banka Silvergate Bank tarafından 2019 ve 2020 yıllarında aralarında müşteri fonlarının tutulduğu hesabın da olduğu beş Binance.US banka hesabını işletme yetkisi verildiğini gösterdiğini belirtti.
İlginizi çekebilir:  PancakeSwap Meme Moguls ile ön satış heyecanı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu