Haber

JPMorgan Bitcoin fiyatı için uyarıda bulundu!

Bankacılık devi JPMorgan’ın analistlerine göre, Bitcoin fiyatı önümüzdeki haftalarda baskı altında kalabilir. Analistler, yatırımcıların Grayscale Bitcoin Trust’tan (GBTC) kâr satışına devam etmeleri durumunda, Bitcoin üzerindeki baskının devam edebileceğini öne sürdüler.

Grayscale şirketi sürekli gündemde!

Grayscale’in adı, spot Bitcoin ETF onayı geldiğinden beri gündemden hiç düşmedi. Çünkü şaibeli Bitcoin transferleri başta olmak üzere, içerideki yatırımcıların satışları Bitcoin fiyatını %15 düşürdü. Spot Bitcoin ETF’inin işlem gördüğü ilk günden bugüne kadar 1,5 milyar dolar üzerinde satış gerçekleştirildi. JPMorgan yaptığı açıklamada bu satışın 3 milyar dolara kadar ulaşabileceğini belirtiyor.

Grayscale’in geçen hafta GBTC’yi borsa yatırım fonuna (ETF) dönüştürmesi sonrasında, bir haftada 1,5 milyar doların üzerinde çıkış yaşandı. JPMorgan, geçen haftaki raporunda, bu çıkışın 3 milyar dolara kadar çıkabileceğini tahmin etmişti.

JPMorgan analistleri,

“Eğer önceki 3 milyar dolarlık tahminimiz doğru çıkarsa ve zaten 1,5 milyar doların çıktığı varsayılırsa, bu, Bitcoin alanından GBTC’den yapılan satışlarla birlikte hala 1,5 milyar doların daha çıkabileceği anlamına gelir ve bu da önümüzdeki haftalarda Bitcoin fiyatı üzerindeki baskıyı artırır.”

şeklinde açıklama yaptı.

JPMorgan analistlerinden ilginç iddia

Geçtiğimiz yıl boyunca indirimli fiyatlardan GBTC hissesi alan yatırımcılar, ETF’ye dönüşmesiyle birlikte kâr satışına başladı. JPMorgan analistlerine göre GBTC’den çıkan kişiler, diğer Bitcoin ETF’lerine geçiş yapmak yerine piyasadan tamamen çıkıyorlar.

Grayscale’in, yönetim ücretini %1,5 olarak belirlemesi, BlackRock gibi diğer fon ihraççılarına kıyasla daha yüksek bir ücret olduğuna işaret ediyor. Bu durum da yatırımcıların alternatiflere yönelmelerine neden olabilir.

Bitcoin fiyatının üzerindeki olası baskı, kripto para piyasasının geleceği konusunda belirsizlikleri artırabilir ve yatırımcıların stratejilerini gözden geçirmelerine neden olabilir.

Spot Bitcoin ETF’i kripto paralar tarihindeki en büyük başarılardan birisidir. Geleneksel finans piyasalarına, yenilikçi teknolojiye sahip bir finansal enstrumanın kabul görmesi, bir devrim başlangıçıdır. Spot Bitcoin ETF’i yıllandıkça, her şey daha iyi yerine oturmuş olacak ve yatırımcılar Blockchain kelimesinin karşılığını öğrenmeye başlayacak.

İlginizi çekebilir:  SEC ve Binance arasındaki dava ertelendi!

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu