Haber

Bitcoin düşüşünden önce milyon dolarlar taşındı

Bitcoin ETF haberiyle birlikte yükselişe geçerek 49.000 dolar seviyelerine kadar gelmişti. Fakat bazı cüzdan hareketleri korku yayarak fiyatın düşmesine sebep verdi.

Bitcoin, ETF haberinin onaylanmasıyla birlikte 49.000 dolar seviyelerine kadar yaklaştıktan sonra bugün düşüşe geçmişti. CoinMarketCap verilerine göre lider kripto para, akşam saatlerinde 43 bin 200 dolara kadar geriledi.

Bitcoin’deki düşüş öncesinde gerçekleşen bazı işlemler yatırımcıların dikkatini çekti. Grayscale gibi spot ETF çıkaran şirketlerden biri olan Grayscale’e ait dört ayrı cüzdanından Coinbase Prime’a 4.000 adet Bitcoin (BTC) transfer edildi. Bu işlem sırasında transfer edilen Bitcoinlerin değeri 180 milyon doların üzerindeydi.

bitcoin transfer

Bu işlemlerin neden yapıldığı kesin olarak bilinmemekle birlikte, bazı tahminler ortaya atıldı. İlk olarak akla gelen ihtimal, Bitcoin’lerin satılmak üzere taşındığı olduğu. Eğer bu ihtimal doğruysa, bu durumun Bitcoin fiyatındaki geri çekilmenin bir nedeni olabileceği düşünülüyor. Ayrıca, benzer işlemlerin devam etmesinden endişe duyan yatırımcı sayısı oldukça arttı.

Grayscale’in işlem ücretlerinin diğer ETF’lerde daha düşük olması nedeniyle Grayscale’deki yatırımcıların BTC’lerini başka ETF’lere taşıma olasılığı da ihtimaller arasında konuşuluyor. Ancak, ETF işlemlerinin Bitcoin üzerinden değil, nakit yoluyla yapılması gerekliliği, bu ihtimali biraz daha zayıflatıyor.

Son olarak, Coinbase’in Grayscale ETF’i için belirlenmiş olan saklama hizmeti sağlayıcısı olduğu unutulmamalıdır. İşlemlerin bu çerçevede yapılması da mümkündür.

Bitcoin madencilik cüzdanlarından satış geldi

madenci cuzdan

Ayrıca, Bitcoin madencileri de son günlerde önemli miktarda Bitcoin satışı gerçekleştirdi. Madencilerin elindeki toplam varlıklar, 10 Ocak’ta 1 milyon 829 bin BTC’ye kadar gerileyerek Haziran 2021’den beri görülmemiş bir düşüş yaşadı. CryptoQuant’ın madenci cüzdanlarını izlediği Miner Outflow metriğine göre, bugün ilgili cüzdanlardan 22 bin 211 BTC (yaklaşık 1 milyar dolar) çıkış gerçekleşti. Bu  durumda mart ayından beri madenci cüzdanlarından çıkan en büyük günlük miktarlardan biri olarak kaydedildi.

Hem madenci cüzdanlarından çıkan Bitcoin hem de Grayscale ETF’inden çıkan Bitcoinlerin devamının gelip gelmeyeceği bir merak konusu. Bu şekilde bir devamlılık gelmesi korkusu Bitcoin’de satış getirdi. kriptoparahaberi.com ekibi olarak durumu 7/24 inceliyoruz. Olası gelişmelerden sizleri haberdar edeceğiz.

İlginizi çekebilir:  Bitcoin, gümüşü geride bıraktı! En büyük ikinci ETF emtia oldu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu