Haber

Blackrock CEO’sundan Ethereum ve kripto açıklaması

Blackrock 4. çeyrek kazanç raporlarını açıklarken Ethereum ETF konusuna değinip, yatırımcıları ilgilendiren açıklamalara değindi.

BlackRock CEO’su Larry Fink, 2023 yılı 4. çeyrek kazanç raporu toplantısında yaptığı açıklamalarda, şirketin beklentileri aşarak 4. çeyrekte 4.63 milyar dolarlık gelir elde ettiğini duyurdu. Hisse başına kazanç beklentisi 8.8 dolar olarak belirlenmişken, gerçekleşen rakam 9.66 dolar olarak açıklandı. Bu başarı, BlackRock hisselerinde piyasa öncesi işlemlerde artış yaşanmasına neden oldu.

Kazanç raporu toplantısında dikkat çeken bir diğer konu ise CEO Larry Fink’in kripto paralara yönelik yaptığı vurgulardı. Fink, Bitcoin spot ETF’inin işleme açılmasıyla ilgili olarak:

“Kriptoya bir para birimi olarak değil, bir varlık sınıfı olarak inanıyorum. Bence Bitcoin, altının bin yıldır temsil ettiği değerlerden farksız”

şeklinde konuştu. Ayrıca, Ether ETF’ine olan güvenini de ifade ederek, Ether spot ETF başvurusuyla ilgili önemli ve değerli olduğunu belirtti.

BlackRock, kasım ayında Ether spot ETF başvurusunda bulunmuş ve şirketin kripto paralara olan ilgisi finans dünyasında önemli bir gelişme olarak değerlendirilmişti.

Dijital varlık avukatı Ethereum hakkında konuştu

Blackrock tarafından bağımsız olarak dijital varlık avukatı Joe Carlasare’de Ethereum ETF hakkında bazı önemli detaylara değindi. Carlasare’e göre Ethereum (ETH) spot ETF’nin 2024 yılının 3. çeyreğine kadar işlem görmeyeceğini düşündüğünü belirtti.

Dijital varlık avukatı Joe Carlasare, bu yıl Ethereum spot ETF’sinin onaylanacağına inanıyor, ancak onayın beklenenden biraz daha uzun sürebileceğini ifade etti. Carlasare:

“Başka bir deyişle, SEC’in başvuru sahiplerini her büyük token için ETF başvurusunda bulunmaktan caydıracak bir rehberlik sağlamaya çalıştığını düşünüyorum”

şeklinde açıklamada bulundu.

Carlasare, spot ETH ETF’lerinin 2024’ün üçüncü çeyreğine kadar işlem görmeye başlamasını bekliyor. Bu süre zarfında regülasyon süreçlerinin tamamlanması ve ilgili düzenleyici otoritelerin gerekli güvenlik önlemlerini alması gerektiğini belirtti. Ethereum spot ETF’leri, dijital varlık pazarında önemli bir adım olabilir, ancak bu sürecin dikkatlice yönetilmesi ve düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

İlginizi çekebilir:  Kripto para yasasında son durum: Vergi geliyor mu?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu