Haber

XRP Yatırımcılarını sevindirecek haber: Ripple hisse geri alımı yapıyor

Ripple (XRP) 285 milyon dolarlık geri alım yapacağını açıkladı

Ripple Labs, kripto paraları XRP coin’leri ile bilinen bir kripto para şirketi. Ripple Labs, içlerinde erken yatırımcıların ve çalışanların bulunduğu gruptan 285 milyon dolar değerinde Ripple hisse geri alımı yaptığını açıkladı.

Bu yatırım, aynı zamanda bir tender teklifi olarak değerlendirilmekte olup, şirketin değerini 11.3 milyar dolar olarak belirledi.

Ripple hisse geri alım yapıyor

Şirket, düzenli olarak likidite sağlamak amacıyla daha fazla hisse geri alımı yapmayı planladıklarını açıkladı. Ayrıca Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, düzenleyici belirsizlik nedeniyle şirketin önümüzdeki süreçte ABD’de halka arz olma planı olmadığını söyledi.

Garlinghouse, Ripple’ın şu anda 1 milyar dolardan fazla nakit bulundurduğunu ayrıca 25 milyar dolardan fazla da Ripple (XRP) sakladığını belirtti.

Geri alım bildirimi, Ripple’ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile uzun süren hukuk mücadelesinde kısmi bir zaferin ardından geldi. Dava sonucunda ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı, XRP’nin halka açık borsalarda satışlarının kayıtsız menkul kıymet olmadığına hükmetmişti.

2012 yılında kurulan şirket, XRP’nin kullanımını teşvik ederek sınır ötesi işlemleri kolaylaştıran bir ödeme sistemleri inşa ediyor. Geçen mayıs ayında 250 milyon dolara İsviçre merkezli kripto saklama firması olan Metaco’yu satın aldığınıda halka açıklamıştı.

Dava ile alakalı olarak Garlinghouse, şu ekstra olarak şu açıklamalarda bulundu:

SEC davası sırasında büyümek kesinlikle bir zorluktu, ancak müşterilerimizin %95’i ABD dışındaki finansal kuruluşlardı.

CoinMarketCap’e göre, XRP’nin piyasa değeri Çarşamba günü itibarıyla 30 milyar dolardı.

XRP günlük teknik analiz – 11.01.2024

XRPUSDT.PS 2024 01 11 17 02 32 010e9

XRP fiyatında hisse geri alımı ve Bitcoin ETF onay haberiyle birlikte bir yükseliş izlendi. Kısa vadeli pivot destek noktaları 0.58 ve 0.54 dolar seviyeleri olarak karşımıza çıkıyor. Kısa vadeli direnç noktaları ise 0.64 – 0.66 ev 0.69 dolar seviyeleri olarak belirleyebiliriz. Bu sadece bir analiz olup herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.

İlginizi çekebilir:  Starknet Vakfı: 1,8 milyar STRK Token oluşturulacak!

Yükseliş momentumunun korunmasıyla birlikte hem hisse geri alım politikası hem dava tarafında gerçekleşen olumlu haberler ve hem de Bitcoin ETF haberiyle birlikte piyasada orta vadede olumlu bir hava olacağını düşünebiliriz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu