Haber

Solana, Ripple’ın tahtını devirdi!

Piyasa değerine göre en iyi kripto para birimleri sıralamasında Solana, Ripple‘ı solladı. Ripple (XRP) piyasa değeri 33 milyar dolarda iken Solana (SOL) 40 milyar dolara yaklaşarak altcoin devinin tahtını devirdi.

Solana 100 dolara pik attı

Merkeziyetsiz finans (DeFi) çözümleri sağlayan ve kendi blockchain teknolojisi olan SOL, dün 100 dolar seviyesine ulaştı. Yazı yazılırken ki fiyatı 93 dolarda olan Solana’nın piyasa değeri ise 40 milyar dolara yaklaştı. Dünden bugüne %9 artış yapan SOL, artık XRP’den daha değerli!

İki ay önce bile fiyatı 20-25 dolar seviyesindeydi. Geçtiğimiz Kasım ayında 30 doların üzerine çıkarak kendi rallisini başlattı. Bugün ise baktığımızda 90 doların üzerinde alıcı buluyor. Kısa zamanda %400 artış yaşayan SOL, yatırımcısını sevindiren bir proje olmaya devam ediyor.

SOL’daki artış devam eder mi?

Bitcoin‘de yaşanan gevşeme sonrasında altcoinlerin bazılarında hareketlenme gözlendi. CMC verilerine göre son 24 saatte Solana (SOL), Optimisim (OP), PEPE, Arbitrum (ARB), Oasis Network (ROSE), Algorand (ALGO) ve Axelar (AXL) kripto para birimlerinde yükseliş trendi yaşanmış oldu.

Solana da artış devam eder mi veya düzeltme gelir mi? Bunu öğrenmek için SOL teknik göstergelerinde Nötr ile Al bölgeleri arasında iştah oluşturmuş. Güçlü alım bölgesinden geri çekilerek 100 dolar seviyesinden 90 dolara çekildi. Pik attığı yerden düzeltmesini gerçekleştirip, bu fiyatlardan alıcı buluyor. Dengeli bir alış-satışın oluştuğunu söyleyebiliriz.

İlginizi çekebilir:  Bitcoin soluksuz artışın faturasını kesti! BTC'de sert düzeltme

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu