Haber

Starknet Vakfı: 1,8 milyar STRK Token oluşturulacak!

Ethereum ağı üzerinde bir L2 ağı şeklinde çalışacak olan STRK Token için hazırlıklar devam ediyor. StarkNet’in en güvenli ve en ölçeklenebilir kriptografik kanıt sistemi STARK kripto para birimi yakında piyasaya çıkıyor. Ethereum’un şekillendirile bilirliğinden ve güvenliğinden ödün vermeden, herhangi bir dApp’in hesaplaması için sınırsız ölçeğe ulaşmasını sağlayan bir kripto para tokeni olacak.

900 milyon STRK Token kullanıcılara

Starknet, toplamda 1,8 milyar adet token oluşturacak. Bunların 900 milyon STRK Token’i vakfa ayrılacak ve diğer kalan 900 milyon STRK Token de kullanıcılara ayrılacaktır.

Starknet yetkililerinin sosyal medya X üzerinden yapmış oldukları duyuruda, konu ile ilgili şunları söylediler. “Topluluğumuzun (mevcut ve gelecekteki) her kullanıcısı, kurucusu ve üyesi, ağımızı gelecek nesiller için merkezi olmayan geleceğin inşası için kritik bir parçadır. Starknet’in başarısı buna bağlı. Bununla birlikte, önümüzdeki yolculuğumuzun sonraki adımlarını birlikte paylaşmanın heyecanını yaşıyoruz” dendi.

DeFi için 50 milyon adet

Starknet’teki DeFi ortamının likiditesini, işlem hacmini ve genel büyümesini artırmayı planlayan şirket, DeFi alanındaki girişimlerini de paylaştılar. DeFi protokollerindeki faaliyetlerin doğrudan, dolaylı ve geriye dönük olarak teşvik edilmesini araştırmak için ilk olarak 50 milyon STRK Token ayırdıklarını ifade ettiler.

İlginizi çekebilir:  Bitcoin düşüşünden önce milyon dolarlar taşındı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu