Haber

Vanguard’dan Bitcoin ETF kararı hakkında açıklama

Vanguard, müşterilerine Bitcoin ETF'leriyle işlem yapma izni vermemesinin sebebini açıkladı

7 trilyon dolarlık dev şirket Vanguard, müşterilerine Bitcoin ETF’leriyle işlem yapma izni vermemesinin sebebini açıkladı. Şirket, Bitcoin’in henüz gerçek bir değere sahip olmadığını, yeni ve olgunlaşmamış bir varlık olduğunu ve portföylerde potansiyel zararlar doğurabileceğini savundu. Ayrıca, Bitcoin ETF’lerinin müşteri profiliyle uyumsuz olduğu da belirtildi.

Vanguard, Bitcoin ETF yasağını neden sürdürüyor!

7.2 trilyon dolarlık varlık yönetimi ile dünyanın en büyük varlık yönetim şirketlerinden biri olan Vanguard’ın, kendi platformu üzerinden Bitcoin ETF’lerine erişim vermemesi geçtiğimiz günlerde geniş bir şekilde tartışıldı. Vanguard’ın bu kararı, kendi müşterilerinden gelen tepkilerle de karşılandı; binlerce müşteri, hesaplarını kapatma taleplerinde bulundu. Ancak şirket, tüm bu ısrarlara ve tepkilere rağmen Bitcoin ETF yasağını sürdürdü. Son olarak, Vanguard yöneticileri Janel Jackson ve Andrew Kadjeski’den, platformlarında neden bu ürünlere yer vermediklerine dair detaylı bir açıklama geldi.

Jackson, “Kripto varlıkların mevcut durumunu göz önüne alarak, Vanguard’ın kendi Bitcoin ETF’sini veya herhangi bir kripto ürününü piyasaya sürme planı bulunmamaktadır. Müşterilerimize hangi yatırım ürünlerini sunacağımıza karar verirken, ilgili varlıkların kalıcı bir yatırım değeri taşıyıp taşımadığını ve müşteri ihtiyaçlarına uygun olup olmadığını değerlendiriyoruz. Genel olarak, Bitcoin ve kripto paralara olan ilgi son zamanlarda artmış olabilir, ancak şu anda bu varlıkların uzun vadeli portföylerde uygun bir rol oynayacağına inanmıyoruz” dedi.

“Gerçek bir değeri yok”

Jackson devamında sert ifadelerle şunları söyledi: “Vanguard’ın görüşüne göre, kripto, bir yatırımdan çok spekülasyondur. Kripto ürünleri sunmama kararımızın temelinde bu yatmaktadır.” ayrıca şu şekilde devam etti:

“Hisse senetlerinde, mal veya hizmet üreten bir şirketin hissesine sahip olursunuz ve birçoğu da temettü öder. Tahvillerde ise bir faiz ödemesi akışı elde edersiniz. Emtialar, tüketim ihtiyaçlarını karşılayan, enflasyondan korunma özelliklerine sahip ve belirli portföylerde rol oynayabilen gerçek varlıklardır. Kripto, bir emtia olarak sınıflandırılmış olsa da çok az geçmişi olan, gerçek bir değeri olmayan, nakit akışı yaratmayan ve portföyde zarara yol açabilecek olgunlaşmamış bir varlık sınıfıdır.”

İlginizi çekebilir:  Borsada kaybeden Çinli yatırımcılar kriptoparalara sığınıyor!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu