Haber

Morgan Stanley yöneticisi Bitcoin ETF hakkında konuştu

Morgan Stanley yöneticisi Andrew Peel, SEC’in spot Bitcoin ETF’lerine verdiği onayın kripto paraların kaderini değiştirebileceğini belirtti.

Kripto paraların tarihi 15 yıllık olmalarına rağmen kısa sürede trilyon doların üzerinde bir piyasa değerine ulaştı. Morgan Stanley’in dijital varlık piyasaları yöneticisi Andrew Peel, Bitcoin ETF kararı ve kripto paraların geleceği konusundaki görüşlerini paylaştığı bir yatırım notunda önemli değerlendirmelerde bulundu.

Spot Bitcoin ETF’lerine SEC’in onay vermesinin, kripto paraların geleceği üzerinde belirleyici bir etki yaratabileceğini ifade eden Peel, notunda şu sözlere yer verdi:

“Wall Street’in spot Bitcoin fonlarını benimsemesi, dijital varlıkların küresel algısı ve kullanımında bir paradigma değişimine yol açabilir.”

Morgan Stanley analisti, küresel döviz rezervlerinin yüzde 60’ının Amerikan doları olarak tutulduğuna dikkat çekerek, Bitcoin’in doların hakimiyetini sarsabilecek bir seviyeye ulaşma potansiyeline vurgu yaptı. Dünya genelinde 100 milyon vatandaşın yanı sıra Tesla gibi büyük şirketlerin ve El Salvador’un kripto paraları benimsemesinin, bu potansiyeli destekleyen önemli göstergeler olduğunu belirtti.

Analizine devam eden Andrew Peel, son olarak stablecoin’leri ele alarak, değeri sabit kripto paraların son yıllarda Visa ve PayPal gibi ödeme devlerine önemli ölçüde rakip olduğu düşüncesini paylaştı. Bu durumun, kripto paraların finansal ekosistem içinde giderek daha fazla kabul gördüğüne işaret ettiğini ifade etti.

İlginizi çekebilir:  Solana ekosistemine yönelik kimlik avı saldırıları tehlikesi!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu