Haber

Japon Yen’i değer kazandı, Bitcoin’de arz şoku devam ediyor

Japon merkez bankası faiz arttırdı, BTC nasıl etkilenecek?

Bitcoin tarihinin belkide en önemli anlarını yaşıyor. Çünkü küresel olarak ciddi bir pandemi sürecinden çıktık. Sonrasında savaşlar ve ekonomik krizler derken, geldiğimiz son noktada FED uzun bir süreden sonra faiz indirmesi bekleniyor. Diğer yandan ABD seçimleri merakla bekleniyor.

Amerikan piyasaları açılıyor, BTC nasıl tepki verecek

Amerikan piyasaları, bugün Türkiye saati ile 16:30’da açılıyor. Cuma günü kapalı olan ETF işlemleri de bugün itibarıyla kaldığı yerden devam edecek. Japon Merkez Bankası Başkanı’nın faiz artırımı yapılması gerektiği yönündeki açıklamalarının ardından Japon Yeni, dolar karşısında değer kazandı. Bu gelişme, küresel piyasalarda dikkatle izleniyor.

Amerikan vadeli işlemleri, piyasalar açılmadan önce bir miktar değer kaybetti. Analistler, 17:30-18:00 arasında açıklanacak olan inout raporunun genel durumu, piyasaların olası hareketleri hakkında daha net bilgiler sunacağını belirtiyor.

Kripto para piyasalarına bakıldığında ise Bitcoin borsalarında arz şoku yaşandığı gözleniyor. Borsalarda bulunan Bitcoin miktarının rekor düzeyde azalmasıyla birlikte satış baskısının da azalması bekleniyor. Bu durum, Bitcoin’in fiyatında potansiyel bir yükselişi işaret ediyor.

Önümüzdeki hafta, 6 Eylül’de Türkiye saati ile 15:30’da ABD işsizlik oranı ve tarım dışı istihdam verileri açıklanacak. İşsizlik oranının %4.2, tarım dışı istihdamın ise 164 bin olarak açıklanması bekleniyor. Beklentilerin üzerinde gelen veriler, FED’in daha yüksek oranda faiz indirimi yapması beklentisini artırabilir. Ancak, yüksek faiz indirimi her ne kadar piyasalar için olumlu görünse de, ABD piyasalarında carry trade riski taşıyan kırılmalara yol açabilir.

Son olarak, kripto para piyasalarında 18 Eylül’e kadar olumlu bir hareket bekleniyor. 25 baz puanlık faiz indirimi sonrasında ise bir süre düzeltme hareketi gelebileceği tahmin ediliyor. Bu gelişmeler, yatırımcılar tarafından yakından izlenecek.

İlginizi çekebilir:  Grayscale Bitcoin transferlerinin dışında birçok Altcoin transferi yaptı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu