Haber

FTX tarafından yüklü transfer! Borsalara Bitcoin ve Ethereum Taşındı!

Borç için, FTX ve Alameda altcoin varlıklarını satmaya devam ediyorlar

Kripto para sektöründe geçmişte iflaslarla gündeme gelen FTX ve Alameda Research’e ait ortak bir adres, milyonlarca dolar değerindeki kripto paraları borsaya gönderdi.

FTX ve Alameda altcoin varlıklarını satmaya devam ediyor

FTX ve Alameda, iflaslarının ardından alacaklılarına ödeme yapabilmek adına ellerinde bulunan altcoin varlıklarını satmaya devam ediyor. 20 Ocak’ta on-chain analisti EmberCN tarafından paylaşılan ve Etherscan kaynaklarına dayanan verilere göre, şirketler ortak bir şekilde milyonlarca dolar değerinde kripto para transferi gerçekleştirdi.

FTX/Alameda etiketli ortak cüzdan, piyasa yapıcı Wintermute’a 8,6 milyon dolar değerinde 207 Wrapped Bitcoin (WBTC), 2,85 milyon dolar değerinde 1.150 Ethereum (ETH) ve Binance’e 5,6 milyon dolar değerinde 135 WBTC aktardı.

Halen satış için bekleyen milyarlarca dolar değerinde kripto para FTX/Alameda bağlantılı cüzdanlarda bulunuyor. Şirketlerin iflas mahkemesi kapsamında önümüzdeki günlerde yeni transferler gerçekleştirmesi bekleniyor.

Satış baskısı sürebilir!

Alameda/FTX ortak cüzdanı içerisinde bekleyen milyarlarca dolar değerinde altcoin ve Bitcoin bulunuyor. FTX’i piyasaya geri döndürebilmek için ödenmesi gereken borç miktarı, bu kripto paraların satışıyla elde edilen fondan karşılanıyor. Bu sebeple, kripto para piyasasında zaman zaman bir satış baskısı görüyoruz.

Bu satışların tam olarak hangi tarihte nasıl biteceğini bilmiyoruz. FTX ödemesi gereken borcu ödedikten sonra cüzdanlarında kalan kripto paraları rezerv olarak kullanıp geri dönebilir. Cüzdan içerisindeki tüm kripto paraları satması piyasa tarafından beklenmiyor.

İlginizi çekebilir:  Ripple'da hack iddaaları! 112 milyon dolarlık Ripple transfer edildi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu