Makale

Electroneum nedir? “ETN”

Electroneum kurucu ve CEO’su Richard Ells ‘tir. Ağustos 2015’te ETN-Network ekosisteminin temelleri atılmıştır. Fakat token halde borsada işlem görmesi 2017 yılında başlamıştır. Ayrıca Temmuz 2017’de Electroneum Ltd şirketi kurulmuştur.

Electroneum nedir?

Electroneum, Richard Ells tarafından 2015‘te temelleri atılmış olup, 2017 yılında ise token halde borsada işlem görmeye başlamış bir kripto para birimidir.

Ön satışı (ICO) 2017 yılında yapıldığında ciddi miktarda fon toplanmıştı. Şirketten yapılan açıklamada bu fonlar ile Bitcoin ve Ethereum satın alındığı duyurulmuştu. Ayrıca satın alınan kripto fonları ile şirket büyümek ve AR-GE yapmak için bu fonları kullanacağını bildirmişti. Bu arada en büyük ICO rekorunun sahibi olarak tarihe geçen bir kripto varlıktır. ETN’yi satın almak için kullanılan Bitcoin ve Ethereum‘un değeri, satış kapatıldığında 40 milyon dolardı. Şirket büyük bir fon başarısına ulaşmıştı.

ETN satın alımlarından elde edilen Bitcoin ve Ethereum artık ETN-Network ekosistemini geliştirmek ve tanıtmak için kullanıldığını şirket resmi sitesinden duyurmuştur.

AML sistemi ile kara paranın önüne geçmek istiyor

Electroneum kara para aklama konusunda ciddi adımlar atmaya çalışan bir firmadır. Öyle ki bunun için AML sistemini geliştirmiştir. Müşterilerinin güvenliğini almak için kullanılan KYC tanıma sistemini ilk kullanan şirkettir. Bugün geldiğimiz noktada ise bu sistemi neredeyse tüm kripto borsaları kullanıyor. Fakat öncülüğü yapan ve adını yine güvenlik konusunda borsa tarihine yazan ETN olmuştur.

ETN fiyatı ve özellikleri

Kripto para birimi: Electroneum

Kısaltması: ETN

1 ETN Kaç Dolar: $ 0.001921

1 ETN Kaç TL: 0.065464

Dolaşımdaki Arz (Circulating supply): 17,960,070,616 ETN

Maksimum Arz (Max. supply): 21,000,000,000 ETN

İlginizi çekebilir:  FOMO nedir? Kripto para yatırımında etkisi

Dolaşımdaki Arz Oranı: %85,5

Tüm Zamanların En Yüksek Fiyatı: $0.2362

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu