Haber

Bu 9 borsa Hindistan’da Google Play’den kaldırıldı

Hindistan'da Kripto borsalarına yönelik yasak genişliyor: Google Play Store'dan uygulamalar kaldırıldı

Hindistan’da, Binance gibi dokuz kripto borsasına yönelik getirilen yasaklar genişlemeye devam ediyor. Ülkede Finansal İstihbarat Birimi tarafından yapılan erişim engeli talebinin ardından, borsaların uygulamaları App Store’dan sonra şimdi de Google Play Store’dan kaldırıldı.

Maliye Bakanlığı’na bağlı regülatör kurumlarından olan Finansal İstihbarat Birimi (FIU), Binance, KuCoin, Huobi, Kraken, Gate.io, Bittrex, Bitstamp, MEXC ve Bitfinex’in web sitelerine erişim engeli talep etmişti. Bu borsaların uygulamaları da App Store’dan kaldırıldıktan sonra, şimdi de Google Play Store üzerinden indirilemez hale geldi.

Hindistan’ın yüzde 95’inin Android işletim sistemine sahip telefonlar kullandığı düşünüldüğünde, bu yasakların kripto borsalarının kullanıcı kitlesi üzerindeki etkisi daha da belirgin hale geliyor.

FIU, söz konusu kripto borsalarının Hindistan’ın kara para aklamayı önleme yasasına uymadıklarını ve ülkede yasa dışı faaliyet gösterdiklerini iddia ediyor. Kurum, bu şirketlerin kayıt yaptırmamış veya gerekli bildirimleri yapmamış olduklarını belirterek regülasyon kurallarına uymamalarını gerekçe gösteriyor.

Binance’de Google Play Store’da kaldırılanlar arasında

GDuWgifbMAAaaij

Binance gibi büyük borsalarında içerisinde bulunduğu bu yasaklama kripto dünyasında olumsuz etki yarattı. Hindistan hükümeti regülasyon yasalarına uymadığı için bu borsaları devre dışı bıraktığını açıkladı.

Hindistan’da kripto borsalarına yönelik yasaklar genişlerken, OKX adlı bir diğer borsa, herhangi bir bildirim almadan Apple tarafından kaldırıldı. Bu son gelişmeyle birlikte, uyarı alan kripto borsaları şu şekilde sıralanıyor: Binance, KuCoin, Huobi, Kraken, Gate.io, Bittrex, Bitstamp, MEXC Global ve Bitfinex.

Hindistan Maliye Bakanlığı’na bağlı Mali İstihbarat Birimi (FIU), 28 Aralık’ta Kara Para Aklamayı Önleme Yasası (PMLA) kapsamında uyumluluk beklentilerini duyurdu. Ayrıca, hükümet, “kurallara uymayarak yasa dışı faaliyet gösteren söz konusu kuruluşların” URL’lerini engellemeye yönelik ilk adımlarını attı.

OKX’in herhangi bir önceden bildirim almadan Apple tarafından kaldırılması, Hindistan’daki kripto regülasyonlarına karşı şeffaflık eksikliği ve hızla değişen durumu vurguluyor. Kripto borsaları, ülkedeki yasal belirsizliklerle başa çıkarken, regülasyonlara uyum sürecinde zorluklar yaşamaya devam ediyor.

İlginizi çekebilir:  Binance, 9 kripto işlem çiftini delist ediyor!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu