Makale

Bitcoin Teknik Analizi: 19 Nisan 2024

BTC'de düşen takoz yukarı yönde kırıldı! Sonraki hamlesi 72 bin dolar olabilir

Bitcoin teknik analizi paylaşımlarımıza devam ediyoruz. Bugün yani 19 Nisan için saatlik, 4 saatlik ve günlük grafikleri inceledik. Öte yandan piyasada oluşan volaliteye biraz değineceğiz. Sürekli olarak 60 bin dolar seviyeleri neden test ediliyor? Amiral kripto paranın bir sonraki hamlesi ne olacak?

Bitcoin Teknik Analizi: 19 Nisan 2024 (Cuma)

Dünkü grafiğimizde de gösterdiğimiz üzere BTC‘nin düşen takoz formasyonu oluşturduğunu biliyoruz. Bu grafikte 60 dolar seviyesi destek bölgesi ki bu bölgeye defalarca uğradıktan sonra geri dönüş yaptı. Düşen takozda 60K bizim için yatay destek alanıdır. Yataydaki desteğe gelip iştahlı bir yükselişi sürekli yapmasına rağmen tekrar o bölgeye uğrama sebepleri arasında; yaklaşan halving olayı, İran-İsrail savaş haberleri, likidasyonlar ve hacimsiz girişlerin varlığı olabilir. Fakat teknikte bir formasyon dahilinde gidiyor.

Düşen takoz formasyonu kırıldı

Bitcoin, düşen bir takoz formasyonu dahilinde yaptığı hareketi yukarı yönlü kırdı. Formasyon pozitif olarak yani yukarı kırdı ve bozuldu. Daha önce kanal içinde hareketlerini sürdüren BTC, kanalın direnç çizgisini hacimli bir yükselme ile yukarı yönlü kırmış görünüyor. Ama yine de 60 bin dolar desteğine sürekli gitme isteği yatırımcıların kafasını karıştırıyor.

Düşen Takoz Formasyonu bitcoin teknik analizi

Formasyonun yukarı yönlü kırılması sonraki hedefi getirebilir. Önümüzde 72 bin dolar seviyesi bulunuyor. Eğer bu seviyeye uğrarsa, altcoinlerde de bir rahatlama olacaktır. Tekrar 60 bin dolara uğrarsa ve o bölgeyi aşarsa büyük sıkıntı yaşayabiliriz. 60 – 57.3 bin dolar aralığı yatay desteğimiz. Kalın bir destek bölgesi adeta tampon bölge gibi duruyor.

Piyasa oynaklığı devam edebilir!

Volalite bir gün yaşamamızın nedeni her ne kadar halving gösteriliyorsa da tabi ki İran – İsrail gerilimi de buna dahildir. Bu iki durumdan ötürü piyasalarda fiyat istikrarı görmek çok zor olur. Özellikle halving için sayılı saatlerin kalması yatırımcıları daha da panik alım-satımlara itebilir. FOMO ve FUD etkisi bu tarz olaylarda oldukça belirgindir.

İlginizi çekebilir:  BTC Hem 200 MA'yı hem de kırılma noktasını test ediyor!

Halving olayını yanlış anlayan bir çok yatırımcı var. Piyasa hakkındaki eksik bilgilerden dolayı yatırımcı paniğe daha meyilli olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu