Haber

Bitcoin son durum: CZ istifası sonrasında neler oldu

CZ istifası sonrasında kripto para ekosisteminde daha kararlı bir yapının oluştuğu yönünde haberler yapılıyor. ABD’nin Binance ile uzlaşmaya varmış olması çok önemliydi. Öte yandan ekosistem için kendini birazda feda etmek zorunda kalmış olan Binance‘in eski CEO’su Changpeng Zhao onurlu duruşunu korudu.

Binance, ABD Adalet Bakanlığı ile uzlaştı

Dünyanın şüphesiz lider kripto para platformu olan Binance, ABD Adalet Bakanlığı tarafından açılan soruşturma kapsamında bir müddet başı dertteydi. Fakat bakanlığın 4 milyar dolar para cezası ödemesi durumunda uzlaşacakları haberi sonrasında bu durum gerçekleşti.

Zhao’nun istifası ise anlaşma maddeleri arasında var mıydı? Yoksa kendi aldığı bir karar mıydı diye tartışılıyor. Fakat kendisinin açıklamasına göre isteği üzerinde bunu yaptığı ise ortada.

CZ: Fonlarımı yapay zeka ve DeFİ yönünde kullanacağım!

Changpeng Zhao‘nun bu sözleri piyasada heyecan yarattı. Açıkçası bunu zaten herkes bekliyordu. Bu nedenle bu sözlerin önceden fiyatlanmış olması muhtemeldir. Çünkü açıklama sonrasında AI ve DeFi kripto paralarında çok fazla bir değişim gözlenmedi. Nedeni ise sansasyonel olmayan girişimler diyebiliriz. Nedir bu tama olarak! Yani CZ piyasanın aşırı oynaklığına karşı, fikirlerini ve yatırımlarını kriz esnasında değil de, her sohbetinde, röportajında açıkça şeffaf bir şekilde dile getirdiği için piyasa için önemli verileri zamana yayarak konuşur. Piyasa etiği açısından bu çok önemli diyebiliriz.

Altcoin market Breakout için hazırlık mı yapıyor?

Altcoin marketinde tarih tekerrür mü yapacak, yoksa bu defa farklı bir yol mu izleyecek göreceğiz. Altcoinler 2016 ve 2020 yıllarında Breakout yaparak yönünü yukarı çevirmişti. Net anlamda yaşanan iki boğa sezonundan bahsediyoruz. O dönemlerde yapmış olduğu kırınım hareketleri net bir şekilde gözleniyor. Şimdi ise o yapıya benzer bir durumu mu oluşturuyor, diye herkes merak ediyor.

İlginizi çekebilir:  Starknet Vakfı: 1,8 milyar STRK Token oluşturulacak!

Altcoin market breakout

Bitcoin için iddialı bir video: “Crypto Hocam”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu