Makale

Bitcoin ne zaman çıktı ve ilk çıktığında kaç dolardı?

Bitcoin ne zaman çıktı ve ilk çıktığında fiyatı ne kadardı? Diye merak ediliyor. Özellikle yeni yatırımcıların ilgisini çeken bu konuya detaylı açıklık getirdik.

Bitcoin ne zaman çıktı?

Bitcoin tarihi çok eski olmamak ile birlikte, icadı ise sırlarla doludur. 2009 yılına sadece bir kaç gün kala Genesis Block üretilmiştir. Bir çok yerde BTC’nin doğuşu 2009 olarak bilinse de gerçek olan 2008 ‘in Aralık sonudur. Öte yandan Japon bir yazılımcı olduğu iddia edilen fakat hakkında pek bilgi sahibi olamadığımız Satoshi Nakamoto tarafından icat edilmiştir. Kendisinin gerçek adı doğru mu veya nereli olduğu kim olduğu gibi bir çok sorulara maalesef yanıt bulamıyoruz. Sır gibi saklanan bu yetenekli dahi yazılımcı için bazen çeşitli iddialarda ortaya atılıyor.

BTC ilk çıktığı zaman Bitcoin.org sitesi ile dünyaya duyurulmuştu. Aşağıdaki görselde de gördüğünüz üzere basit bir ara yüz ile karşımıza çıkmıştır. İnternet sitesi ile finans piyasasına merhaba demesinin ardından hızlı giriş yaptı.

Bitcoin.org sitesinin ilk günkü ilk hali

Bitcoin ilk çıktığında kaç dolardı?

Aslında Bitcoin ilk çıktığında kaç dolardı sorusundan önce bazı bilgiler vermek istiyoruz. Satoshi Nakamoto 2009 yılına bir kaç gün kala ilk Bitcoin’i çıkarır. Ve ilk BTC’ye “Genesis Block” adını verir. Daha sonra 9 Ocak’a kadar da Bitcoin yazılımının ilk iterasyonu yayınlanır. 12 Ocak’ta Nakamoto’nun bilgisayar programcısı ve geliştiricisi Hal Finney’e 10 Bitcoin göndererek ilk bitcoin transfer işlemi de bu sayede başarıyla gerçekleşmiş olur.

Bitcoin ilk çıktığında kaç dolardı?

Buraya kadar olanlar henüz fiyatı hakkında bir bilgi içermez. Ama 2010 yılının sonuna doğru, yani Ekim ayında ilk Bitcoin alım satım borsası New Liberty Standard döviz kuru oranını belirler. 1.309.03 Bitcoin değerini sadece $1 olarak işleme alarak tarihe geçer. Finans piyasaları tarihine de bu şekilde geçmiş olur.

İlginizi çekebilir:  Elja Boom: BTC'de büyük sıçrayış henüz yeni başlıyor!

Sonuç olarak, ilk Bitcoin fiyatı sadece 1 dolardı. 2010 yılının Aralık ayında ise Bitcoin ikinci güncellemesi ile biraz daha dikkatleri üzerine çekmeyi başarır. 2010 Yılının 22 Mayıs günü, Florida merkezli bir bölgede bir programcı olan Laszlo Hanyecz BTC ile pizza alışverişi yaparak ilk alışveriş tarihine geçer. $25 değerinde iki pizza karşılığında Londra’ya 10.000 BTC göndererek adını Bitcoin tarihine yazdırır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu