Haber

ABD’den Bitcoin madencilerine enerji çağrısı

ABD Enerji Bilgi Yönetimi (EIA), ABD merkezli Bitcoin madencisi şirketlerin enerji kullanımını incelemek üzere bir araştırma başlatacağını duyurdu. Gelecek hafta başlayacak olan çalışma, bazı Bitcoin madencilik şirketlerini kapsayacak. Araştırma talebinin, Başkanlık Ofisi’ne bağlı olan Bütçe ve Yönetim Ofisi’nden “Verilerin acil olarak toplanması” başlığıyla geldiği belirtildi.

ABD Enerji Bilgi Yönetimi (EIA), gelecek haftadan itibaren kripto para madencilik şirketlerinin elektrik ve enerji kullanımıyla ilgili bilgi toplamaya başlayacağını duyurdu. EIA’nın yaptığı basın açıklamasında, araştırma için belirli şirketlerin seçildiği ve konuyla ilgili halktan görüş alınacağı belirtildi. Başkanlık Ofisi bünyesinde faaliyet gösteren Bütçe ve Yönetim Ofisi’nin “Verilerin acil olarak toplanması” başlığı altında talepte bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kripto para madenciliği faaliyetlerinin enerji sistemine etkilerini analiz edeceklerini ve özellikle kripto para madenciliği talebini karşılamak için kullanılan elektrik kaynaklarını inceleyeceklerini belirtildi.

Bu gelişmeye RIOT firmasının CEO’su Pierre Rochard ise tepki gösterdi. Rochard, Bitcoin madenciliğinin her geçen gün büyüdüğünü, bu nedenle acil bir araştırma gerektiren bir durum olmadığını belirtti. Rochard ayrıca, acil olanın 3 trilyon dolarlık açık, 34 trilyon dolarlık borç ve iflas etmiş olan bankacılık sistemine odaklanılması gerektiğini ifade etti.

İlginizi çekebilir:  Mags: Gerçek boğa piyasası henüz başlamadı!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu