Makale

En çok konuşulan 5 yapay zeka kripto para birimi

Piyasalarda en çok bahsi geçen ve adından söz ettiren 5 kripto para birimini sizler için listeledik

Yapay zeka kripto para birimleri önümüzdeki boğa koşusunda en iyi performansı gösterme ihtimali olan kategoriler arasında yerini almış gibi görünüyor. Çünkü kurumsal ve bireysel yatırımcıların dilinden ve sepetinden eksik olmuyor. Peki çok konuşulan bu coinler hangileri?

En çok konuşulan 5 yapay zeka kripto para projesi

Özellikle fenomen yatırımcıların sürekli sosyal medya hesaplarında adı geçen ve kendinden sürekli söz ettiren yapay zeka coinlerini araştırdık. Araştırma kriterimiz hiç şüphesiz ki en çok etkileşim alan fenomenler başta olmak üzere kripto para haber siteleri ve diğer tüm alanlarda yapmış olduğumuz araştırmalara göre hazırlanmıştır. Şimdi gelelim sizler için boğada potansiyel kazanç olabilecek yapay zeka sepeti coinlerine.

NEAR Protocol (NEAR)

Topluluk tarafından yürütülen bu proje, katman bir yapısına sahip bir blok zinciri projesidir. Ölçeklendirme özelliği diğer kripto paralardan farklı olan ayrıca cüzdan adresleri okunaklı bir sisteme sahip olan bir yapıya sahiptir. Bitcoin de cüzdan adresi bir dizi harf ve numaranın karışımı iken NEAR‘de ise cüzdan sahibi anlamlı bir dize üretebilir.

Soyutlanmış bir blok zinciri hayal edin, gücü topluluğundan geliyor. Bu arada bu kripto paranın arkasındaki markalarda çok güçlüdür. Google, Arbitrum ve Alibaba bunlardan sadece bir kaçıdır.

NEAR

Render (RNDR)

Ethereum blok zinciri teknolojisini kullanan RNDR, Solana ve Polygon gibi popüler ağlardan da güç alıyor. GPU çözümleri için üretilmiş güçlü bir token olarak öne çıkıyor. GPU hesaplama gücüne ihtiyaç duyan sanatçıları ve stüdyoları, GPU yeteneklerini kiralamak isteyen madencilik ortaklarıyla birleştirmeyi amaçlayan bir projedir.

Bu kripto para, OTOY Inc. tarafından 2009 yılında tasarlanmıştır. Şuan CEO koltuğunda Jules Urbach yer alıyor. Piyasa değeri 3 milyar dolara yakındır. Boğa sezonunda, daha da güçlü bir piyasa değerine ulaşması bekleniyor.

İlginizi çekebilir:  Ripple nedir? "XRP"

RNDR

Injective (INJ)

Finans dünyasının yapay zeka kripto para birimi olarak nitelendirilen bu proje, kendi blok zincir teknolojisinde çalışıyor. Katman 1 blokzinciri olan Injective üzerinde, Web3 uygulamalarını oluşturabilir veya kullanabilirsiniz. Merkezi olmayan spot ve türev borsaları, tahmin piyasaları, borç verme protokolleri ve daha fazlasını içeren yeni nesil DeFi uygulamalarına güç veren bir projedir. Gerçek anlamda bir kripto ekosistem projesi olarak nitelendiriliyor.

Bu projede öne çıkan özellikleri şöyle sıralamak mümkündür;

  • Akıllı sözleşmeler
  • Birlikte çalışılabilme özelliği
  • Yeni nesil güvenlik aşamaları
  • DeFi çözümleri
  • Katman 1 yapı
  • Web3 uygulama oluşturabilme
  • Popüler bir kategori olan Finans alanına yönelme

INJ Coin

Fetch.ai (FET)

FET kripto para birimi, 2017’de kurulmuştur. Mart 2019’da ise Binance’te IEO aracılığıyla başlatılan bir projedir. Fetch.AI, kripto ekonomisiyle açık, izinsiz, merkezi olmayan bir makine öğrenimi ağı inşa eden bir yapay zeka (AI) laboratuvarı olarak bilinir. Tam bir lab ürünü diyebiliriz. Şimdi bu projeyi şöyle özetleyebiliriz; otonom yapay zekayı kullanarak herkesin bağlanabileceği ve güvenli veri kümelerine erişebileceği, izinsiz bir ağ ile yapay zeka teknolojisine erişimi demokratikleştirir.

Yapay zeka ve dijital çözümler için geliştirilmiştir. Onu eşsiz kılan özellik ise dijital ikizleri bulmak, oluşturmak, dağıtmak ve eğitmektir.

FET Kripto

Arkham (ARKM)

Arkham kripto para projesinin asıl amacı, blok zincirini ve zincir üzerindeki verileri anonimleştirmek. Tabi bunu yaparken yapay zekayı (AI) kullanır. Kısaca ona bir blok zinciri analiz platformu diyebiliriz. Tim Draper, Joe Lonsdale ve Geoff Lewis gibi güçlü girişimcileri arkasına almıştır.

Arkham bilgisayarı olarak geliştirmiş oldukları bir platform sayesinde blok zincirdeki tüm olayları yapay zeka sayesinde şeffaf hale getiriyor. Tüm ağlar üzerinde gelişen hareketleri inceler ve bunu anlaşılır bir form ile ziyaretçisine sunar.

ARKM Coin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu